Wie ben ik

Mijn naam is Pauline Notermans, getrouwd en moeder van drie volwassen kinderen. Ik ben gediplomeerd Kinder- en Jeugdtherapeute en werk al enige jaren in mijn eigen praktijk te Veldhoven.

Na mijn middelbare school heb ik de universitaire studie rechten in Leiden gedaan en afgerond. Na die studie ben ik in Noord Brabant terecht gekomen en heb ik als juriste meer dan 10 jaar gewerkt in het bedrijfsleven. Vervolgens ben ik ruim 10 jaar actief geweest in het basisonderwijs als lid/voorzitter van diverse medezeggenschapsraden en bij een overkoepelende organisatie. Daarnaast ben ik altijd nauw betrokken geweest bij allerhande activiteiten op de basisschool van mijn kinderen. Gedurende die tijd ben ik me steeds meer gaan richten op de achtergronden van het doen en denken van mensen en – sinds ik zelf kinderen heb – met name kinderen. Ik wil graag kinderen die het om wat voor reden ook moeilijk hebben iets bieden en hen helpen. Om die reden ben ik begonnen met de studie Kinder- en Jeugdtherapie.

Als Kinder- en Jeugdtherapeute werk ik vooral vanuit het oplossingsgerichte denken met kinderen en jongeren, waarbij ik zoveel mogelijk aansluit bij de sterktes en de positieve kwaliteiten van het kind en de jongere en hun opvoeders. Het kind of de jongere krijgt inzicht in het effect van zijn gedrag, leert beter met zijn emoties om te gaan en weer een positiever zelfbeeld te ontwikkelen.

Mijn uitgangspunt bij elk kind (en jongere) is dat het kind niet het probleem is, maar een probleem heeft!