Informatie voor kinderen

Ik ben Pauline en ik ben een kinder- en jeugdtherapeut geworden omdat ik graag kinderen wil helpen die zich soms even of voor langere tijd niet zo fijn voelen. Een kindertherapeut is iemand die een kind helpt bij het zoeken naar de oplossing van zijn of haar problemen.

Soms lukt het bijvoorbeeld niet om vrienden te maken of te houden, of je kunt je niet goed concentreren. Of het kan zijn dat je gepest wordt of zelf pest. Of je hebt iets naars meegemaakt. Ook kan het zijn dat je je erg onzeker voelt, veel piekert, bang of alleen, verdrietig of boos. Of dat je veel buikpijn hebt of hoofdpijn. Middelbare scholieren kunnen zich nog wel eens somber, ongemakkelijk en eenzaam voelen, last hebben van faalangst en zich onbegrepen voelen.

Bij mij komen kinderen van allerlei leeftijden van 6 tot ongeveer 18 jaar, om samen met mij te zoeken naar een oplossing die bij hen past.

Door middel van spel, creatieve activiteiten zoals tekenen, schilderen, kleien, knutselen en het vertellen van verhalen, en als je wat ouder bent, door gesprekken proberen we samen te zorgen dat jij weer beter in je vel komt te zitten.


Hoe werkt het?
Eerst praat ik een keer met je ouders. Zij willen jou heel graag helpen maar weten niet altijd hoe ze dat het beste kunnen doen. Daar help ik jullie bij.

Dan kom jij één keer in de week een uurtje om met me te praten en te spelen. Na een paar weken komen je ouders weer om met mij te praten over hoe het gaat. Ik spreek dan wel eerst met jou af wat ik wel en niet mag vertellen aan je ouders, want alles wat jij zegt en vertelt aan mij is privé!

Als jouw probleem na een paar weken nog niet helemaal opgelost is, gaan we samen door, totdat je zelf weer helemaal verder kunt!