Wie ben ik 

Mijn naam is Pauline Notermans, getrouwd en moeder van drie volwassen kinderen. Ik ben gediplomeerd Kinder- en Jeugdtherapeute (www.bgl.nl) en werk ruim twaalf jaar in mijn eigen praktijk te Veldhoven.

Na mijn middelbare school heb ik de universitaire studie rechten in Leiden gedaan en afgerond. Na die studie ben ik in Noord Brabant terecht gekomen en heb ik als juriste meer dan 10 jaar gewerkt in het bedrijfsleven. Vervolgens ben ik ruim 10 jaar actief geweest in het basisonderwijs als lid/voorzitter van diverse medezeggenschapsraden en bij een overkoepelende organisatie. Daarnaast ben ik altijd nauw betrokken geweest bij allerhande activiteiten op de basisschool van mijn kinderen. Gedurende die tijd ben ik me steeds meer gaan richten op de achtergronden van het doen en denken van mensen en – sinds ik zelf kinderen heb – met name kinderen. Ik wil graag kinderen die het om wat voor reden ook moeilijk hebben iets bieden en hen helpen. Om die reden ben ik als gediplomeerd Kinder- en Jeugdtherapeut aan de slag gegaan. Jaarlijks volg ik diverse cursussen om mijn kennis te verrijken. Tevens ben ik  aangesloten bij een groep kindertherapeuten gespecialiseerd in hooggevoeligheid en strong willed (https://hooggevoeligsterkewil.nl/project/pauline-notermans/). 

Als Kinder- en Jeugdtherapeute werk ik vooral vanuit het oplossingsgerichte denken met kinderen en jongeren, waarbij ik zoveel mogelijk aansluit bij de sterktes en de positieve kwaliteiten van het kind en de jongere en hun opvoeders. Het kind of de jongere krijgt inzicht in het effect van zijn gedrag, leert beter met zijn emoties om te gaan en weer een positiever zelfbeeld te ontwikkelen.

Mijn uitgangspunt bij elk kind (en jongere) is dat het kind niet het probleem is, maar een probleem heeft!

Who am I (for English speaking parents) 

Welcome to my website. My name is Pauline Notermans and I own Kinder- en Jeugdtherapie Pauline. I am a mother of three adult children and have been therapist for twelve years in my own practice.

In case your child (between 6-18 years) understands and speaks Dutch, he/she is very welcome. You and I will start with a short phone call to discuss whether we both believe my approach of integrative therapy is the best solution for your child.


If such is the case, this call is followed by an intake-meeting in my practice (1-1,5 hours), based on your input and replies to a number of questions te be filled in beforehand. 

Please feel free to call me and discuss your concerns (at no cost).